Υπνωτιστής... κουνελιών!!

2013-08-04 15:16
Μήπως το κουνελάκι σας έχει προβλήματα συμπεριφοράς;
Τη λύση στο πρόβλημα δίνει ένας άγγλος υπνωτιστής, Κλιφ Πένροουζ, οοποίος υποστηρίζει πως φέρνει το ζωάκι σε έκσταση υπνωτίζοντάς το!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, ο 60χρονος που αυτοαποκαλείται «Ψιθυριστής Κουνελιών» χρησιμοποιεί τεχνικές που έχουν ως αποτέλεσμα τα ζώα να ξαπλώνουν ανάσκελα.
 
Όπως υποστηρίζει, κάνει μαλάξεις και ασκεί πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (πχ. κοιλιά), γεγονός που τα χαλαρώνει.            
Στη συνέχεια, σκύβει στο κουνέλι, χαμηλώνοντας το κεφάλι ώστε το ζώο να μη φοβηθεί και έπειτα, εκστασιάζεται. Μάλιστα, την τεχνική την εφαρμόζει αρκετά συχνά στα κουνέλια του προτού τα πάει στονκτηνίατρο ώστε να θεραπευτούν και να εξεταστούν ευκολότερα.
 
Επίσης, θεραπεύει και τα κουνέλια με προβλήματα συμπεριφοράς αφού, όσα είναι επιθετικά χαλαρώνουν αρκετά με τις τεχνικές του.
«Ένα κουνέλι βρίσκεται σε έκσταση όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα και τα πόδια του είναι πολύ χαλαρά. Το ζώο δεν μπορεί να κουνηθεί για περισσότερο από 10 λεπτά. Εάν είστε αγχωμένοι ή εκνευρισμένοι το κουνέλι θα το νιώσει, αφού είναι έξυπνο ζώο. Όταν κρατάω ένα ζώο είναι θέμα δευτερόλεπτων να χαλαρώσει», είπε ο 60χρονος.
 
Ο άνδρας έχει αφιερώσει 30 χρόνια στην έρευνα των κουνελιών και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του μετά την συνταξιοδότησή του (από εργαστήριο πηλού). Όλο αυτό το διάστημα έχει υπνωτίσει εκατοντάδες κουνέλια στο σπίτι του και τώρα θέλει να δώσει χείρα βοηθείας και σε άλλους ανθρώπους!
 
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ιδιοκτητών είναι πως τα κουνέλια τους δαγκώνουν. Αιτία είναι το λάθος κράτημα του ζώου. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν κατοικίδια χωρίς να έχουν καμία γνώση», προσέθεσε ο άνδρας.
Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα κουνέλια επηρεάζονται από την ψυχολογία του ιδιοκτήτη τους και μπορούν να γίνουν επιθετικά και άτακτα.
«Ωστόσο, εάν έχουν μια καλή μέρα δε θα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα», σημείωσε ο 60χρονος.