Συμβουλες για το πως να προστατεψουμε το κουνελακι μας απο τον καυσωνα του καλοκαιριου..

2013-06-16 14:52

 Μini lop.Gr

Ολοι εχουμε φτασει στο σημειο να σκεφτομαστε για το πως να προστατεψουμε το κουνελακι μας οσο καλυτερα μπορουμε απο τον καυσωνα του καλοκαιριου....Διαβαζοντας τις παρακατω συμβουλες θα παρετε μια ολοκληρωμενη εικονα,την οποια θα τελειωποιησετε με την δικια σας εμπειρια και φροντιδα,για να αποφυγετε τις συνεπειες του καλοκαιριου.

  • Το κυριοτερο και γνωστοτερο στους περισσοτερους ειναι η συνεχη και καθημερινη παροχη ποσιμου και δροσερου (οχι παγωμενου) νερου στο κουνελακι μας.
  • Η σκια αποτελει εναν απο τους κυριοτερους παραγοντες για την προστασια του κουνελιου μας....Προσπαθουμε να μετακινουμε το κλουβι του ή τον χωρο στον οποιο ζει σε μερος δροσερο(συνηθως κατω απο ενα μεγαλο δεντρο ή κατω απο μια τεντα) οπου δεν εχουνε προσβαση η επικινδυνες ακτινες του ηλιου και τα ρευματα αερος.
  • Σε καμια περιπτωση αποφευγουμε να ξεχναμε ή να αφηνουμε το κουνελακι μας για οποιονδηποτε λογο μεσα σε κλειστους και στενους χωρους οπου δεν αεριζονται σωστα οπως το αμαξι.
  • Η ενδυμασια του ζωου προκαλει την αυξηση της θερμοκρασιας του σωματος και καταστρεφει την γουνα του με αποτελεσμα να μην ενεργει ως προστατευτικο απο το κρυο και την ζεστη.

Οσο για την μεταφορα...........

  • Η μεταφορα του ζωου κυριως το καλοκαιρι πρεπει να γινεται μεσω του ειδικου μεταφορικου κλουβιου και οχι μεσω οποιασδηποτε κουτας.Το μεταφορικο κλουβι λογω της κατασκευης του με ανοιχτες υποδοχες επιτρεπει τον εξαερισμο με αποτελεσμα να υπαρχει ενα συστημα φυσικου κλιματισμου και ετσι αποτρεπει οποιοδηποτε προβλημα για το κουνελακι οπως η υπερβολικη ζεστη που οδηγει συνηθως σε θερμοπληξια.
  • Οταν το κουνελακι ταξιδευει θα πρεπει να συνοδευεται,αν οχι με ποσιμο και δροσερο νερο,τουλαχιστον με διαφορα εποχιακα και απο τη φυση καταναλωσιμα (να μην ειναι δηλητιριωδες για το κουνελακι) φρουτα ετσι ωστε να αποφυγουμε την οποιαδηποτε αφυδατωση.

Μελετωντας τα παραπανω θα καταφερετε να προστατεψετε το αγαπημενο σας κατοικιδιο απο τα προβληματα που επιφερει το καλοκαιρι......Για οποιαδηποτε απορια ή προβλημα που αντιμετωπιζετε μην διαστασετε να εποικοινωνησετε μαζι μας.....Καλο καλοκαιρι σε εσας και στους τετραποδους φιλους σας...:)