Πώς να μάθετε το κουνέλι σας να πηγαίνει στη τουαλέτα!

2013-05-15 15:37

Τα κουνέλια είναι αρκετά έξυπνα και μπορούν να εκπαιδευτούν στο να χρησιμοποιούν το κουτί τουαλέτας για γάτες και να μη λερώνουν το κλουβί τους ή το σπίτι σας. Θα χρειαστούν λίγες μέρες ή μερικές εβδομάδες εκμάθησης, ανάλογα με το πόσο επίμονο είναι το κουνέλι σας. Ακόμα και μετά την εκπαίδευσή του είναι πολύ πιθανό να ξαναγυρίσει στις παλιές «κακές» συνήθειές του και έτσι να χρειαστεί να ξανακάνετε την ίδια διαδικασία ξανά.
Αρχικά θα πρέπει να πάρετε ένα κουτί όπου θα είναι η τουαλέτα του και να στρώσετε ένα υπόστρωμα από πεπιεσμένο χαρτί ή πεπιεσμένους κόκκους ξύλου. Βάλτε λίγα χόρτα από τη μια μεριά, για να δελεάσετε το κουνέλι σας να μπαίνει μέσα και ενώ θα τρώει θα πηγαίνει και τουαλέτα. Μέσα στην «τουαλέτα» του βάλτε ένα κομμάτι χαρτί με τα ούρα του και περιττώματα ώστε να έχει συνέχεια τη μυρωδιά του.
Αρχικά αφήστε το κουνέλι ελεύθερο στο χώρο που βρίσκετε και το κλουβί του και τοποθετήστε το κουτί της τουαλέτας εκεί που έχει αποφασίσει από μόνο του να πηγαίνει τουαλέτα. Έτσι θα καταλάβει ότι το νέο του σημείο είναι το κουτί και θα πηγαίνει εκεί. Θα πρέπει βέβαια να το παρακολουθούμε και μόλις δούμε ότι ετοιμάζεται (ανασηκώνοντας την ουρά του) να κάνει την ανάγκη του σε κάποιο άλλο σημείο να το παίρνουμε αμέσως και να το βάζουμε στην «τουαλέτα», χαιδεύοντάς το για να μην τρομάξει ή το αντιληφθεί σαν τιμωρία.
Μόλις λοιπόν μάθει να πηγαίνει στην «τουαλέτα», το ελευθερώνουμε σταδιακά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού μέχρι να εκπαιδευτεί πλήρως.

Θέμα: Πώς να μάθετε το κουνέλι σας να πηγαίνει στη τουαλέτα!

εκπαιδευση

τασος | 2022-09-22

πολι καλη λυση

Νέο σχόλιο