Μικρές Συμβουλές Για Νανάκια!!

2013-06-17 13:52

Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα ήταν καλό να ξέρουμε και να τα εφαρμόζουμε στα αξιολάτρευτά μας κουνελάκια νάνους(νανάκια). Εδώ θα αναφέρουμε κάποιες μικρές συμβουλές για την ψυχική και πνευματική υγεία του κατοικίδιου άρα και του ιδιοκτήτη αντίστοιχα.
1.  Δεν σηκώνουμε το κουνελάκι μας από τα αυτιά. Μπορεί να μας είναι βολικό, αλλά πονάει. Καλύτερη λύση είναι να το πιάνουμε από το δέρμα του στο σημείο της ωμοπλάτης.
2.  Μπορούμε να εμπλουτίζουμε την καθημερινή του τροφή με λαχανικά και κάποια φρούτα, αποφεύγοντας πάντα τους ξηρούς καρπούς λόγω ευαίσθητου πεπτικού συστήματος. Κουνελοτροφή απαραίτητη.
3.  Ένα μεγάλο κλουβί είναι χρήσιμο, γεμάτο με ροκανίδια και διάφορα άλλα παιχνιδάκια που πρέπει να έχουν τα κουνελάκια μας για να ροκανίζουν τα δοντάκια τους.
4.  Καθημερινό (ανάλογα) καθάρισμα του κλουβιού, λόγω της έντονης και όχι αρεστής μυρωδιάς των ούρων τους.
5.  Η αφαίρεση των νυχιών είναι απαγορευτική. Τα χρειάζονται για ισορροπία αφού δεν διαθέτουν πέλμα στο κάτω μέρος των ποδιών. Το κόψιμο τους είναι καλό να γίνεται κάθε 2 - 3 μήνες.
6.  Αγαπούν το μάσημα, οπότε πρέπει να προσέχουμε να μην υπάρχουν καλώδια ή ότι άλλο επικίνδυνο εμείς νομίζουμε, όταν τα αφήνουμε ελεύθερα μέσα στο σπίτι.
7.  Τέλος, αλλά πρώτο στο ενδιαφέρον μας, είναι τι πρέπει να προσέξουμε  πριν το αγοράσουμε : 
     - Προσοχή στο τρίχωμα, να είναι λείο, λαμπερό και δυνατό.
     - Όχι μυξούλες, όχι τσίμπλες, όχι κόκκινα αυτάκια
     - Χαϊδεύουμε το τρίχωμα για να εντοπίζουμε τυχόν παράσιτα ή ερεθισμούς του δέρματος.
     - Εξετάζουμε την περιοχή του πρωκτού, για περιπτώσεις διάρροιας ή για ότι άλλο.


Έτσι θα έχουμε ένα υγιές κουνελάκι που θα μας κάνει χαρούμενους με τα τερτίπια του.