Δεσμός Κουνελιού και Ανθρώπου

2013-05-17 15:11

 Καταλαβαίνοντας την μοναδική γλώσσα των κουνελιών, βοηθάει στο να δεθείτε μακροχρόνια μαζί τους. Αν μόλις αποκτήσατε ένα κουνέλι δε θα ξέρετε από πού να αρχίσετε οπότε κάποιες συμβουλές σας είναι απαραίτητες. 
     Τα κουνέλια είναι πολύ εκφραστικά ζώα. Όταν είναι πολύ χαρούμενα και γεμάτα ενέργεια, θα τρέξουν πάνω κάτω στο δωμάτιο και θα χοροπηδήσουν. Όταν πεινάνε, θα ικετέψουν για φαγητό ή θα γίνουν δύστροπα και θα μασουλάνε τα έπιπλα. Όταν θέλουν την προσοχή σας, θα σκαρφαλώσουν στην πλάτη σας ή στο πόδι σας μέχρι να σταματήσετε ότι κάνετε και να τα χαϊδέψετε. Αν νομίζουν ότι είσαστε στην μέση, θα σας σκουντήξουν με τη μύτη τους για να κουνηθείτε. Αν τα αγνοήσετε μπορεί και να σας δαγκώσουν.
     Τα κουνέλια νιώθουν πιο άνετα όταν βρίσκονται στο έδαφος και μπορεί να αντιδράσουν όταν τα παίρνετε αγκαλιά. Αν συνεχίζετε να το κάνετε αυτό ενώ δε θέλουν, θα αρχίσουν να τρέχουν μακριά και να κρύβονται όποτε πλησιάζετε κοντά. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, καθίστε ήσυχοι στο έδαφος και περιμένετε μέχρι να έρθουν εκείνα κοντά σας. Όταν πλησιάσουν, χαϊδέψτε τα απαλά. Στα κουνέλια συνήθως αρέσει να τα χαϊδεύουν στο κεφάλι και στα μάγουλα και όχι στην κοιλιά ή στα πόδια. 

Τα κουνέλια έχουν πολύ ξεχωριστές προσωπικότητες και με το πέρασμα του χρόνου και υπομονή, θα καταλάβετε τι κάνει το κουνέλι σας χαρούμενο και θα ανταποδώσει με εμπιστοσύνη και εκτίμηση.